Njut av naturen 52 veckor om året

Vårt mål är att uppnå ett harmoniskt samspel mellan människa och häst, oavsett rid-stil.

Det är viktigt att få en häst motiverad, som älskar att arbeta och förstår sin ryttare. Hjälptyglar är inte en lösning i våra ögon, det bara lappar över sprickorna i er kommunikation. och i slutändan blir hästen frustrerad. Det är till mer hjälp att använda respektfull hantering av hästen och förstå konsekvenserna av ditt eget beteende.

Vi är fritidsryttaren och arbetar enligt den äldre Kaliforniska stilen, men hos oss hitta du även influenser från flera olika ridstilar t.ex. Akademisk & klassisk Ridkonst, Natural Horsemenship, frihets dressyr, trickträning, westernridning och Working Equitation. 

Inte bara ridning, utan all hantering av hästen är avgörande för hästens uppförande och ert samspel: I vilken miljö är hästen? Passar sadeln och övrig utrustning? Är hästen välmående? Hur behandlar du hästen utanför ridbanan? Vad är ditt syfte och hur gör du? – Svaret på alla dessa frågor kan ha stor inverkan på relationen med hästen.

Vi vänder oss till alla ryttare, men speciellt hobby-ryttare, som vill ha ett närmare samarbete med en/sin häst. Oavsett vilken hästvana du har; nybörjare, återfallsryttare eller rutinerad ryttare, så är du välkommen. Åldern spelar heller ingen roll, barn (från 8 år och uppåt) kan redan börja lära sig ansvarsfull hästhållning och för gammal, det blir man ju aldrig. Återfallsryttare eller nybörjare är välkomna till våra ridlektioner för att lära er allt ni behöver veta om er ”nya vän”/hobby i lämplig takt. Ryttare och häst, båda får ni den tid ni behöver. För att lättare nå framgång har vi privatlektioner och bara med ryttare på samma nivå eller med liknande problem har vi lektioner med upp till tre ryttare.

Teori ingår också i våra ridlektioner, som handhavande och daglig skötsel av häst och olika grenar inom ridsporten vilket ger en mer varierad utbildning. 

Därför ger vi lektioner i följande grenar:

> Klassisk/western dressyr

> Markarbete/allmän hästhantering

> Longering/arbete för hand/tömkörning

> Långa tyglar

> Trail

> Trickträning

> Arbete med Garrocha

NYTT ! 

Sedan Mars 2018 är jag licenserad tränare inom Dualaktiviering© och Equikinetic©. Träningsmetoden passar alla eftersom den kan användas oavsett ridstil men framför allt för fritidsryttaren. Även tävlingshästar kan med fördel använda denna träningsform. 

Målet är, att få en balanserad häst med jämna och bra muskler. Blå/gul koner och mjukbommar skapar en typ av ”hjärnjogging” för hästarna och intervallträningen  ger häst och ryttaren en tillförlitlig struktur att arbeta efter.  Träningen befrämjar koncentrationen hos häst och ryttare/linförare men också  förhållandet dem emellan stärks. Vi tappar inte vår position till hästen, detta kan vi också träna speciellt med positions- och flaggarbete, men också i longerad Dualaktiviering© och Equikinetic©.

I Dualaktiviering© (riden eller longerad) blir en stor del av de klassiska övningar tillgängliga, hästen lärs att hitta sin egen balansen, utan tvång av ryttaren.    

Equikinetic©  är ett styrketräningsprogram där hästarna arbetar på en 8 m volt i kontinuerlig ställning, första tiden i skritt och senare i trav. Linföraren arbetar nära hästen (optimalt: i höjd med bogarna), så han/hon kan uppmunta korrekt rörelse. För att kunna gå rakt på en böjd linje aktiveras hästen alla musklerna i kroppen, en träning, som leder till en jämn muskulatur.  Muskulaturen är en viktig förutsättning för att en häst ska kunna bära  sin ryttare på ett bra sätt.

Du kan få lektioner på en av våra hästar eller på din egen häst, vi kan även komma till ditt stall och hålla lektion/er där om det passar bättre. 

Våra priser (inkl. Moms)

Tränings alternativ.

Heldagsclinic hos er. 

Deltagare: 3 – 6 ryttare. 

Möjliga träningar: Positions- och Flaggarbete, Equikinetic©, Dualaktiviering© (riden/longerad), Horse-Agility;

Working Equitation; Garrocha eller Trail. Hindermaterial kan vi tar med, t.ex. grind, gungbräda, mjukabommar eller koner !


Priser (milersättning/övernattningar tillkommer):  


Halva dag = ca. 3 – 4 timmar (1x teori/1 x praktik) =  500:-/deltagare (50:- för fotfolk)

Heldag = ca. 6 - 8 timmar (2x teori/2 x praktik)  = 950:-/ deltagare (100:- för fotfolk)

2-dagar= (3x teori / 4 x praktik) = 1800:-/ deltagare (200:- för fotfolk)