Njut av naturen 52 veckor om året

&8.2.html

Det här är jag; Jürgen, född 1972 i Duisburg/Tyskland. Jag började rida som vuxen, men du förstår, det är aldrig för sent att börja med nya saker! Och ridning är inte bara en „tjej-sport“. De senaste åren i Tyskland blev min hobby mitt yrke; hästtransporter i Tyskland och ut i Europa (Spanien, Nederländerna, Österrike, Slovenien, Danmark, Norge och Sverige). Efter min första tur till Sverige visste jag att det var det rätta stället för oss och våra djur! Fantastisk natur!!

Det här är jag: Melanie, född 1977 i Bochum/Tyskland. Typisk hästtjej! Jag satt på en häst när jag var 8 år och har inte slutat rida sedan dess! 2005 köpte jag min första egna häst, en P.R.E. hingst, Bucanero XIV. Med honom hade jag mina första upplevelser inom Spansk/Barock-ridning och sedan var jag fast! Min allra senaste upptäckt är dock „Working Equitation“. Mer om mig under rubriken „Ridlektioner“.

Vi har varit ett team sedan 1995, och i Augusti 2011 bestämde vi oss för att emigrera till Sverige med alla våra djur (hästar, illrar och hund), för att komma närmare naturen. Den drömmen blev sann sommaren 2012! Så vi packade våra saker och djur och körde. I Juli 2012 kom vi till vårt nya hem och är ny lycklig över att nu, i Mars 2013, slå upp portarna till vår Ranch 52 i Buskahult.


Alla aktiviteter på Ranch 52 leds av Melanie. Hon har förverkligat sin dröm: Arbeta och leva med sina hästar!

Vi talar tyska, engelska och svenska!

Vi är glada och stolta över att det välkända teamet „Stall Team Work - Buskahult“ (Ninni Liljegren & Patrik Lindhe) återuppstår efter mer än 4 år. Vi är mycket tacksamme mot dem, deras tillit och att de hjälpt oss så mycket!

Vår lilla idyll ligger mitt i den svenska skogen, nära Urshult med affärer, hotell och campingar (och förstås, många små och stora sjöar). Våra hästar lever hela året om i sin flock. Hästar är inte ensamvargar eller bor i grottor, utan snarare ett djur som lever i en flock på slätterna. Vår ide är att ge dem ett så naturligt liv som möjligt. De uttrycker sin tacksamhet genom sitt balanserade sinne, kärleksfulla beteende, god hälsa och topp motivation!

Du är vällkommen att diskutera för- och nackdelar med detta sätt att ha hästar och varför vi har det så, över en kopp kaffe medan vi tittar på hästarna.

NY på Ranch526.html